Initiatiecursus Bridge

Vanaf eind januari 2015 organiseert OHO in samenwerking met Driekant 8 woensdagavonden een initiatiecursus bridge.

Vanaf eind januari 2015 organiseert OHO in samenwerking met Driekant een initiatiecursus bridge. Deze cursus zal op 8 woensdagavonden gehouden worden in de grote zaal van het Holebihuis. Mensen die interesse hebben kunnen zich steeds melden op oho@holebihuis.be dan zullen zij verder op de hoogte gehouden worden. Deze cursus staat open voor iedereen (jong, oud, man, vrouw, .....)

een hand die enkele kaarten vasthoudt, met de tekst 'speel ook eens'Bridge is een afstammeling van het oeroude "whist" dat ongeveer vier eeuwen geleden in Engeland ontstond. Whist is in Vlaanderen bekend onder namen als "wiezen", "boom wies", "kleurenwies" enz. ... Bridge wordt gespeeld met vier spelers die paarsgewijs aan mekaar gekoppeld zijn. In essentie komt het erop aan om per paar zoveel mogelijk slagen te maken. Er wordt gewoon een spel van 52 kaarten gebruikt waarin het aas de hoogste kaart is. In bridge is er een veel grotere verfijning mogelijk is dan in alle andere kaartspelen. Bridge evolueerde tot een denksport. Vandaar dat initiatielessen nodig zijn om het spel te leren.

Een bridger maakt vrienden

Opvallend bij bridge is de grote sociale impact: het spel leent zich tot het leggen van contacten en het uitbouwen van een grote vriendenkring.

Bridge: hersengymnastiek en gezondheid

Bridge oefent intensief en al spelend het geheugen, vermogen tot redeneren en analyseren. Het dwingt tot het nemen van snelle, weloverwogen beslissingen. Hoe onwaarschijnlijk het ook moge klinken: verschillende medische studies van internationaal gerenommeerde universiteiten hebben aangetoond dat bridge een minstens even positieve invloed heeft op levensverwachting en gezondheid als fitness en aanverwante activiteiten.

Recreatie of competitie?

Vele bridgers beoefenen het spel als een recreatieve denksport. Bridge is een boeiend spel voor jong en oud. Anderen voelen zich dan weer aangetrokken door competitie. Die wordt georganiseerd van laag naar hoog: van competitie in onze districten tot de jaarlijkse wederkerende wereldkampioenschappen. Recreatie of competitie? De keuze is aan u maar u vindt ze beide in onze club.

Geluk of kunde?

Door een precieze organisatie van de tornooien slagen wij er in om aan de verschillende tafels iederen met juist dezelfde kaartverdeling te laten spelen. Of je nu "goede" of "slechte" kaarten krijgt maakt niets uit. Want iedereen speelde aan alle andere tafels met precies dezelfde kaartverdelingen. Je moet er alleen voor zorgen dat je het met de gekregen kaarten beter doet dan de spelers aan de andere tafels. Geluk of pech bij het krijgen van de kaarten is dus volledig geëlimineerd in bridge.

Bericht gepubliceerd op
13 juni 2014

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.