Studievoormiddag holebi's met een verstandelijke beperking

Met welke hulpvragen zitten holebi's met een verstandelijke handicap en hoe kan u hier als ouder, begeleider of organisatie mee omgaan? Die vragen en meer zullen wij beantwoorden.

Met welke hulpvragen zitten holebi's met een verstandelijke handicap? Hoe kan u hier als ouder, begeleider of organisatie mee omgaan? Welke activiteiten bestaan er reeds voor deze doelgroep? Hoe snijdt u dit onderwerp aan bij de persoon zelf, bij de ouders of de directe omgeving?

Deze studiedag wil antwoorden bieden op de vele vragen waarmee hulpverleners en omgeving in aanraking kunnen komen. Zowel experten als ervaringsdeskundigen nemen het woord, wat garandeert dat zowel theorie als praktijk uitgebreid aan bod komen. Bovendien is er ruimte voor eigen inbreng. Daarnaast wordt De Roze Ballon voorgesteld. Dit is een deelwerking van het Holebihuis Vlaams-Brabant die zich specifiek tot deze doelgroep richt.

Deelname is gratis.

De studiedag is een organisatie van de dienst diversiteit, gezondheid en gelijke kansen van de Provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met het Holebihuis Vlaams-Brabant, De Roze Ballon en Çavaria.

Bericht gepubliceerd op
27 maart 2014

Gezocht: partner voor horeca én LHBTQI*

UniQue verhuist en is op zoek naar een commerciële partner

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

UniQue homelink

UniQue is het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis.

UniQue ondersteunt vrijwilligers en de LHBTQI*-verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen. 

UniQue,  Vlaams-Brabants Regenbooghuis

Diestsesteenweg 24
B - 3010 Kessel-Lo - Leuven
+32 16 60 12 63

Met de steun van​​​​

Logo Vlaanderen is gelijke kansen​​​​​​
Logo Leuven Horizontaal​​​​​
Logo Cavaria