Werkgroep Politiek

Algemene gegevens

  • politiek.holebihuis.be
  • politiek@unique-rbh.be
  • Alle leeftijden
  • Leuven, Vlaams-Brabant
  • Biseksueel, Hetero, Ho-Le-Bi, Ho-Le-Bi-Tra, Homo, Lesbisch, Transgender
  • Internationaal

(groep-kalender-titel)

De werkgroep Politiek geeft mee vorm aan het beleid en het politiek lobbywerk van UniQue. Ze bereidt de politieke standpunten van de organisatie voor en werkt (politieke) acties uit. Ze organiseert bijvoorbeeld studiedagen, werkt verkiezingscampagnes uit, coördineert de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT) vlaggenactie en stelt regenboogbeleidsplannen zoals het Regenboogmenu op. Een volledige lijst van elk afgewerkt project van de werkgroep, vind je hier.

Daarnaast treedt de werkgroep op als gesprekspartner voor politici, en sinds kort richten ze zich niet alleen meer op lokale overheden en politici, maar breidde het werkterrein van de werkgroep uit naar andere (publieke) organisaties zoals hoger-onderwijsinstellingen en culturele centra. De thema's die aan bod komen kunnen dus heel divers zijn: (lokale) regelgeving, onderzoek, actualiteit en media, enzovoort.

De werkgroep Politiek is steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste medewerkers. Iedereen die geïnteresseerd is in holebi- en transgenderemancipatie in politiek en beleid en zich hier graag voor wil inzetten, is van harte welkom!

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

UniQue homelink

UniQue is het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis.

UniQue ondersteunt vrijwilligers en de LHBTQI*-verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen. 

UniQue,  Vlaams-Brabants Regenbooghuis

Diestsesteenweg 24
B - 3010 Kessel-Lo - Leuven
+32 16 60 12 63

Met de steun van​​​​

​​​​​​
​​​​​