Werkgroep Take Care

Algemene gegevens

De werkgroep Take Care buigt zich over het welzijn en de gezondheid van onze doelgroep. Ze stellen die thema’s aan de kaak door campagnes en acties op te stellen en door te zorgen voor zichtbaarheid en sensibilisering. Ze verzorgen SOA- en welzijnscampagnes en ondersteunen en adviseren aangesloten verenigingen bij andere initiatieven rond mentaal en psychisch welzijn van holebi’s en transgenders. 

We scholen onze vrijwilligers voortdurend bij en we wisselen ideeën uit met andere spelers uit het veld om het brede publiek te blijven sensibiliseren over fysiek en psychisch welzijn. Door onze diverse acties bouwt de werkgroep Take Care actief aan een netwerk van partners: bij Sensoa, UZ Leuven, Instituut voor Tropische Geneeskunde, Dienst Diversiteit van de stad Leuven, çavaria en meer recent ook via contact met psychologen kunnen we je indien nodig doorverbinden naar gespecialiseerde hulpverlening. We doen rondetafels over PreP en PeP, promoten het opvolgen van je gezondheid door regelmatig te (zelf)testen en bieden gratis condooms aan, zowel in onze organisatie als daarbuiten.

Wil jij ook een schouder zijn voor iemand? Wil je meewerken aan sensibiliseringsacties en zorgen voor zichtbaarheid rond deze topics? Dan is de werkgroep Take Care zeker iets voor jou!

Gezocht: partner voor horeca én LHBTQI*

UniQue verhuist en is op zoek naar een commerciële partner

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

UniQue homelink

UniQue is het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis.

UniQue ondersteunt vrijwilligers en de LHBTQI*-verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen. 

UniQue,  Vlaams-Brabants Regenbooghuis

Diestsesteenweg 24
B - 3010 Kessel-Lo - Leuven
+32 16 60 12 63

Met de steun van​​​​

Gelijke Kansen Vlaanderen​​​​​​
Stad Leuven​​​​​
çavaria