De regenboogkleuren mogen trots wapperen!

In de aanloop naar 17 mei, de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie, hijsen heel wat Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten de regenboogvlag.

In de aanloop naar 17 mei, de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie, hijsen heel wat Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten de regenboogvlag. Met deze actie wordt herdacht dat de Wereldgezondheidsorganisatie in 1990 homoseksualiteit uit de lijst van ‘geestesziekten’ schrapte. De provincie Vlaams-Brabant haalt ook dit jaar bij de vlaggenactie een recordaantal deelnemers!

Zo werd op vrijdag 8 mei in Diest - in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Provincie Vlaams-Brabant en Holebihuis Vlaams-Brabant (open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit) - de vlag gehesen. Zij ondersteunen hiermee actief dit initiatief, en vragen alle lokale overheden de regenboogvlag uit te hangen om zich solidair te tonen in de strijd tegen homo- en transfobie. 

De lokale overheid is dan ook het beleidsniveau dat het dichtst bij de mensen staat. Zij kunnen met kleine ingrepen veel doen om de levenskwaliteit en zichtbaarheid van holebi’s en transgenders te verbeteren. 

Lokale overheden worden, in samenwerking met çavaria, extra ondersteund door zowel de Provincie als Holebihuis Vlaams-Brabant. Zo is er een ‘Regenboogmenu’-brochure waarin enkele praktische tips opgelijst staan voor wie als bestuur holebi’s en transgenders een warm hart toedraagt.

Dankzij deze gebundelde krachten stijgt al verschillende jaren op rij het aantal deelnemers aan deze vlaggenactie, en dit niet alleen in onze provincie maar over heel Vlaanderen en Brussel. Slechts een handvol gemeenten verkiezen om verschillende redenen de vlag niet uit te hangen, maar zowel de Provincie als Holebihuis Vlaams-Brabant blijven hopen dat op 17 mei in héél Vlaams-Brabant de regenboogkleuren trots mogen wapperen.

Meer informatie over IDAHOT: http://cavaria.be/idahot-gemeenten of http://cavaria.be/nieuws/301-gemeenten-hangen-regenboogvlag-uit-op-17-mei

Meer informatie over ons Regenboogmenu: http://politiek.holebihuis.be.

Trek jij ook een regenboogselfie?

Onderstaand vind je een lijst met alle locaties waar een regenboogvlag zal uithangen. Trek je beste selfie met een regenboogvlag op de achtergrond en deel deze met ons! Stuur je regenboogselfies naar hallo@holebihuis.be en wij publiceren ze op onze facebookpagina!

Bericht gepubliceerd op
08 mei 2015

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.