Tot ziens aan de andere kant

Wandel mee naast en voorbij een smalle grens tussen de begrippen man en vrouw, trek op reis langs de verhalen van transgenderpersonen.

Wandel mee naast en voorbij een smalle grens tussen de begrippen man en vrouw. Trek op reis langs de verhalen van transgenderpersonen die hun mooiste innerlijke ik zichtbaar maken.

Zo verwoorden transgenders hun eigen verhaal: het verhaal van vrouwen en mannen die zich anders voelen dan wat we van een vrouw of man verwachten, en die aantonen dat je beleving als vrouw of man of anders vele kleurschakeringen kent.

Die vraag, en het antwoord erop, werd binnen de Transgenderkring Vlaams-Brabant omgezet naar een project, dat  ze samen uitwerkten met Holebihuis Vlaams-Brabant, een open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Er werd jaren aan gewerkt. Want zulk verhaal beleef je evenmin op enkele weken of maanden tijd.

Het project wordt nu zichtbaar gemaakt in een fototentoonstelling. Daarnaast werd er een beeldprojectie gemonteerd met beklijvende uitspraken en intimistische muziek. Er staan ook enkele educatieve sessies in de steiger.

De tentoonstelling loopt van 12 t.e.m. 21 mei, en is tijdens de openingsuren van café Entrepot vrij te bezichtigen. De educatieve sessie zal plaatsvinden op 18 mei vanaf  11u in een zaal van OPEK boven het café.

Het project wordt u voorgesteld op maandag 12 mei 2014, om 19u met vernissage, interviews en receptie in café Entrepot, Vaartkom 4 in 3000 Leuven, in het OPEK-gebouw.

Het project krijgt de steun van het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en çavaria.

Een promo-affiche van Tot Ziens Aan De Andere Kant, een lichtroze achtergrond met rechts een close-up van een persoon met kort lichtgekleurd haar, de achterkant van hun hoofd in spiegelbeeld op de achtergrond. In het wit staat links schuin de woorden Man/vrouw, en in paarse letters in het midden staat de informatie 'TOT ZIENS AAN DE ANDERE KANT van 12 mei 2014 t.e.m. 21 mei 2014, café ENTREPOT, Vaartkom 4, 3000 Leuven'

Bericht gepubliceerd op
09 mei 2014

Gezocht: partner voor horeca én LHBTQI*

UniQue verhuist en is op zoek naar een commerciële partner

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

UniQue homelink

UniQue is het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis.

UniQue ondersteunt vrijwilligers en de LHBTQI*-verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen. 

UniQue,  Vlaams-Brabants Regenbooghuis

Diestsesteenweg 24
B - 3010 Kessel-Lo - Leuven
+32 16 60 12 63

Met de steun van​​​​

Logo Vlaanderen is gelijke kansen​​​​​​
Logo Leuven Horizontaal​​​​​
Logo Cavaria