Beren gaan vissen

Onze aprilvis was een zeer geslaagde GROWL! Zo geslaagd, dat ze een tweede leven krijgt.

Om mee te doen aan een wat amusante tradie zocht Holebihuis Vlaams-Brabant een aprilvis om te lanceren. Hoofden werden bijeen gestoken, er werd lang over gepraat en zondag op onze openhuisdag, tussen pens en optreden, werd een reeds lang bestaand idee tot groep naar voorgeschoven als mogelijk bruikbare 1-april-grap. GROWL! was geboren. 

Een foto van enkele personen die poseren voor de camera, drie personen links zijn goed zichtbaar en achter enkele groene planten rechts van hen lijken nog enkele mensen te staan. Over de foto is er een regenboog-graphic geplakt en in de rechterbovenhoek leest er 'GROWL! OUT IN THE WOODS' in zwarte letters.We geven graag eerlijk toe dat binnen onze rangen er wel al langer een idee hangt voor een bear-groep. Het werd alleen vaak afgeketst en tegengehouden, als onnodig of ongewenst afgedaan. Het idee was ondertussen eerder een soort ’inside joke’ geworden aan de cafétoog, hoewel er wel ooit een soort droom achter hing.

De afspraak was dan ook zeer eenvoudig. We lanceren een beargroep als aprilgrap, en is er gemeende positieve response gaan we die data meenemen, en een heus bear-event organiseren. 

En response was er. Buiten een handvol mensen die wisten dat de inside joke dan ook een april vis moest zijn, of de enkelingen die overkritisch door het leven gaan en dwars door onze grap keken, waren er ook hier en daar mensen die absoluut heel graag eens een bear cafe zouden aandoen.

Dus, dan doen we dat gewoon. Een eerste GROWL! café-avond komt er binnenkort aan. Mensen geïnteresseerd in deze thema avond (zowel om ze mee op poten te zetten, of om gewoon aanwezig te zijn) zijn meer dan welkom zich aan te melden via growl@holebihuis.be, en hopelijk zien we je daar!

Bericht gepubliceerd op
02 april 2014

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.