Blog/Nieuws  •  Foto's  •  Contacteer ons  •  Pers

Tot ziens aan de andere kant

Wandel mee naast en voorbij een smalle grens tussen de begrippen man en vrouw. Trek op reis langs de verhalen van transgenderpersonen die hun mooiste innerlijke ik zichtbaar maken.

Zo verwoorden transgenders hun eigen verhaal: het verhaal van vrouwen en mannen die zich anders voelen dan wat we van een vrouw of man verwachten, en die aantonen dat je beleving als vrouw of man of anders vele kleurschakeringen kent.

Die vraag, en het antwoord erop, werd binnen de Transgenderkring Vlaams-Brabant omgezet naar een project, dat  ze samen uitwerkten met Holebihuis Vlaams-Brabant, een open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Er werd jaren aan gewerkt. Want zulk verhaal beleef je evenmin op enkele weken of maanden tijd.

Het project wordt nu zichtbaar gemaakt in een fototentoonstelling. Daarnaast werd er een beeldprojectie gemonteerd met beklijvende uitspraken en intimistische muziek. Er staan ook enkele educatieve sessies in de steiger.

De tentoonstelling loopt van 12 t.e.m. 21 mei, en is tijdens de openingsuren van café Entrepot vrij te bezichtigen. De educatieve sessie zal plaatsvinden op 18 mei vanaf  11u in een zaal van OPEK boven het café.

Het project wordt u voorgesteld op maandag 12 mei 2014, om 19u met vernissage, interviews en receptie in café Entrepot, Vaartkom 4 in 3000 Leuven, in het OPEK-gebouw.

Het project krijgt de steun van het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en çavaria.


 

 

Dit is een aankondiging,
geplaatst op 09 mei '14


Dit bericht behoort tot de volgende groep(en):
- UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis
- Transgenderkring Vlaams-Brabant

© 2021 - Regenbooghuis UniQue vzw • Privacy

Design & code by crossmark.be