Blog/Nieuws  •  Foto's  •  Contacteer ons  •  Pers

In Memoriam: Ghislaine Bonetto

Ghislaine Bonetto (1949 - 2021)In de ochtend van 27 februari 2021 overleed op 72 jarige leeftijd ons bestuurslid Ghislaine Bonetto na een korte ziekte. Ghislaine was sinds het ontstaan van de Vlaams-Brabantse holebi- en transgenderkoepel betrokken bij de werking van UniQue. Met de toetreding van de door haar gestichte Transgenderkring Vlaams-Brabant, zorgde ze ervoor dat de holebigemeenschap van Vlaams-Brabant in contact kwam met het concept gender. Mede door haar toedoen werd het werkveld van de toenmalige holebikoepel uitgebreid met het gendervraagstuk.

 

Als een van de drijvende krachten achter de tentoonstelling “Transgenders in beeld” trachtte Ghislaine het transthema bespreekbaar te maken bij het grote publiek en aan te tonen dat transgenders mensen zijn zoals alle anderen. Met een niet in te tomen inzet trok Ghislaine naar verschillende scholen om er te getuigen over hoe het is om als transgender te leven. Maar ook binnen onze werking konden we steeds op haar inzet en aanwezigheid rekenen.

 

Met Ghislaine verliest onze Vlaams-Brabantse regenboogfamilie een gedreven en eigengereide vrijwilliger. We blijven verweesd achter maar zijn tegelijkertijd ook dankbaar voor de vele herinneringen die Ghislaine ons nalaat. We wensen de vrouw en kinderen van Ghislaine alsook haar familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

 

Dit is een Blogbericht,
geplaatst op 27 februari '21


Dit bericht behoort tot de volgende groep(en):
- UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis
- Transgenderkring Vlaams-Brabant

© 2021 - Regenbooghuis UniQue vzw • Privacy

Design & code by crossmark.be