Openingsfeest UniQue

Nu UniQue stilaan gesetteld geraakt op haar nieuwe locatie, is het hoog tijd om deze officieel te openen. Dat doen we met een heus openingsweekend van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober 2023. Tijdens dit weekend is iedereen van harte welkom om samen met ons in goede Brabantse traditie de opening van de nieuwe LHBTQI*-spot te vieren.

Op 24 juni 2023 opende UniQue na maanden zweten en verbouwen haar nieuwe locatie. In de Leuvensestraat in Kessel-Lo vinden de LHBTQI* van Vlaams-Brabant vanaf nu een gloednieuwe toegankelijke thuis. Daar kunnen zij gebruikmaken van de onthaal-, vergader- en activiteitsruimtes en informatie rond het LGBTQI*thema terugvinden. Ook kunnen ze er terecht voor een drankje en een babbel in de gezellige bar van UniQue.

Na enkele maanden zijn we stilaan gesetteld. Het is dan ook de hoogste tijd om in goede Brabantse traditie de opening van de nieuwe LHBTQI*-spot te vieren. We doen dat met een heus openingsweekend van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober 2023. I is edereen van harte welkom. Hieronder vind je alvast het volledige programma terug.


Vrijdag 29 september 2023 - 20 uur

Lezing Wim Peumans: Habibi, het lief en leed van lgbt Moslims

Wim Peumans (1984) is schrijver. Hij behaalde een doctoraat in antropologie (KU Leuven) en was verbonden aan de universiteiten van Kent (Canterbury) en Witwatersrand (Johannesburg). In zijn boek Habibi, het lief en leed van lgbt moslims, brengt hij tien openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen in dit boek vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.


Zaterdag 30 september 2023

Optocht door Leuven onder muzikale begeleiding van RoFL (18.00 uur - Ladeuzeplein Leuven)

Onder begeleiding van RoFL, een nieuwe percussiegroep van Cirkus in Beweging, trekken we achter de regenboogvlag doorheen de Leuvense straten. We verzamelen om 18.00 uur op het Mgr. Ladeuzeplein waar we om 18.30 uur vertrekken en richting onze nieuwe locatie stappen.

 

Receptie & Dansfeest (19 uur - UniQue)

Geen offiële opening zonder een feestelijke openingsreceptie. De werkgroep Evenementen en de vrijwilligers van het Barteam van UniQue ontvangen iedereen vanaf 19 uur in het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis. Tussen enkele speeches door kan je genieten van heerlijke optredens. Nadien volgt er nog een heus dansfeest waarbij DJ Liesbet voor de nodige sfeer zorgt.


Zondag 1 oktober 2023 - 15 uur

High noon tea

Volgens een overlevering kreeg Anna, de 7de hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16 uur telkens honger en kon, of wilde, zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid met verschillende theesoorten erbij die de naam high noon tea kreeg. Het idee sloeg zo goed aan dat Engelsen om 16 uur thee begonnen te drinken. Deze traditie bestaat nog altijd. Met UniQue willen op deze manier rustig het feestweekend afsluiten. De werkgroep evenementen voorziet savouries, scones and sweets; zoete en hartige versnaperingen. Little Island zorgt voor de muzikale opluistering van de namiddag. 


Praktisch

Alle activiteiten vinden plaats in UniQue (tenzij anders aangeduid) en de toegang is gratis. Je vindt de nieuwe locatie van UniQue op een steenworp van het station van Leuven (kant Kessel-Lo). Wie met de wagen komt, kan parkeren op het de Becker-Remyplein of in de betaalparkings aan het station.

De locatie is rolstoeltoegangkelijk ♿︎

 

 

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.