De Roze Ballon blaast 5 kaarsjes uit

De Roze Ballon, vereniging voor holebi’s met een verstandelijke beperking, bestaat 5-jaar. Dat wordt gevierd op zaterdag 30 april 2016.

De Roze Ballon, vereniging voor holebi’s met een verstandelijke beperking, bestaat 5-jaar. Dat wordt gevierd op zaterdag 30 april 2016 met de opening van een tentoonstelling en een receptie in aanwezigheid van genodigden en prominenten.

Omdat er in Vlaanderen weinig ontmoetingsmogelijkheden zijn voor holebi’s met een mentale handicap heeft het Holebihuis Vlaams-Brabant, open huis voor seksuele orïentatie en genderidentiteit, het initiatief genomen om acties op te zetten voor deze groep.

Het opzet is dat mensen zich snel thuis voelen in de vereniging. Vriendschap staat daarbij centraal. Om dit te illustreren werd als logo gekozen voor de Ballon van de vriendschap, een werk van de hand van kunstenaar Dany Tulkens op het Herbert Hooverplein.

Tijdens de tweemaandelijkse ontmoetingen worden ontspannende en laagdrempelige activiteiten georganiseerd zoals gezelschapsspelletjes, kwis, karaoke, bowlen, koken, fotozoektocht in Diest, Leuven leuk bekeken (olv een stadsgids), bezoek aan Technopolis, museumbezoek, creatief knutselen, holebifilmfestival, deelname aan Brusselse Gaypride, ... Ouder(s), begeleider(s), vrienden en vriendinnen zijn eveneens welkom op de activiteiten.

De Roze Ballon biedt de mogelijkheid om met haar expertise naar instellingen te gaan voor leefgroepgesprekken, infomoment voor personeel, scholenwerking Bijzonder Onderwijs, ...

Voor professionelen werd in 2014, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, een studiedag Ik kan mezelf zijn, dankzij jou georganiseeerd.

Op deze manier combineert De Roze Ballon verschillende doelstellingen:

  • Het thema holebiseksualiteit binnen de gehandicaptensector breder bekend en bespreekbaar maken
  • Sensibilisering en informatie voor hulpverleners, instellingen, bijzonder onderwijs, opvanginitiatieven, ...
  • Sensibilisering en informatie voor ouders en familieleden
  • Bekendmaking van de werking van De Roze Ballon in Vlaams-Brabant

Ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding? Ben jij een gezellige duivel-doet-al? Jij weet van aanpakken. Samen met anderen organiseer je graag activiteiten voor mensen met een beperking. Of steek je graag een (praktisch) handje toe? Geïnteresseerd of heb je vragen?

Mail ons via rozeballon@holebihuis.be

Wil je de werking van De Roze Ballon blijven volgen?

Vind ons dan zeker leuk op Facebook https://www.facebook.com/DeRozeBallon
Bezoek onze website http://www.rozeballon.be/

Bericht gepubliceerd op
27 april 2016

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.