Filmtip: MARGARITA WITH A STRAW

Op woensdag 15 maart staat op het programma van het disability filmfestival een film over een meisje die haar seksualiteit ontdekt.

Op maandag 13 maart 2017 is het weer zover. Vanaf die dag wordt de Leuvense binnenstad opnieuw overspoeld door kwaliteitsvolle films waarin het menselijke lichaam en de menselijke geest op de meest uiteenlopende manier worden afgebeeld.

Geef je over aan de prestaties van acteurs die letterlijk de pannen van het dak spelen, je op een andere manier doen kijken naar je eigen lichaam en geest, je doen verlangen naar de ander of eenvoudigweg aangenaam verrassen met een onverwacht plot. Voeg aan dit alles nog boeiende introducties, wat pittig gerstenat en een vleugje pure nostalgie toe, en je hebt het recept bij uitstek voor een week die niet meer stuk kan gaan!

woensdag 15 maart 2017: 
MARGARITA WITH A STRAW

In het provinciehuis, met introductie door 'GRIP' om 19u.

Laila, geboren met een hersenverlamming is een jonge studente aan de Universiteit van Delhi. Ondanks het feit dat ze in een rolstoel zit, is ze een enthousiast meisje dat veel lacht en zo zelfstandig mogelijk probeert te leven. Ze wordt graag gezien bij haar medestudenten. Zo schrijft ze teksten voor de schoolband. Laila wordt verliefd op een van de bandleden, maar haar liefde blijft onbeantwoord en Laila is gebroken. Als ze de kans krijgt om naar de New York Universiteit te gaan, grijpt ze die kans. Een knappe blonde jongen wordt haar toegewezen om haar te helpen, maar tijdens een betoging botst Laila op Khanum, een aantrekkelijk Pakistaans-Bengaals blind meisje. Laila ontdekt haar lesbische geaardheid wanneer ze verliefd wordt.

Meer informatie, en inschrijven, via: http://www.disabilityfilmfestival.be/

Bericht gepubliceerd op
11 februari 2017

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.