BAR UniQue

Op 24 juni 2023 opende UniQue na maanden zweten en verbouwen haar nieuwe locatie. In de Leuvensestraat in Kessel-Lo vinden de LHBTQI* van Vlaams-Brabant vanaf nu een gloednieuwe toegankelijke thuis. Daar kunnen zij gebruikmaken van de onthaal-, vergader- en activiteitsruimtes en informatie rond het LGBTQI*thema terugvinden. Ook kunnen ze er terecht voor een drankje en een babbel in de gezellige bar van UniQue.

BAR UniQue is de plek waar LHBTQI* uit Vlaams-Brabant elkaar kunnen treffen. Onze vrijwilligers staan klaar om jou met de glimlach te bedienen. We hebben een uitgebreid assortiment van frisdranken, bieren, wijnen cocktails. Regelmatig vullen suggesties onze kaart aan. 

In BAR UniQue vind je ook onze mediatheek. Je kan er gratis boeken en DVD's ontlenen of ter plaatse inkijken in ons salon. Ook vind je er verschillende infobrochures over het LHBTQI*thema.

BAR UniQue beschikt tijdens de zomermaanden ook over een leuk binnenterras.

 

Openingsuren

BAR UniQue is vast geopend op volgende dagen:

 Dag  Openingsuren
 Woensdag  15.00h - 23.00h
 Donderdag  19.00h - 23.00h
 Vrijdag  19.00h - 01.00h
 Zaterdag  19.00h - 01.00h
 Zondag  19.00h - 23.00h

 

Daarnaast organiseren onze verenigingen ook eigen thema-cafés op niet-openingsdagen. Deze thema-cafés zijn vaak toegankelijk voor iedereen, maar soms richten ze zich uitsluitend op een bepaalde doelgroep. Kijk daarom eerst even op onze kalender zodat je niet voor een gesloten deur staat. 

 

Hartelijke plek

BAR UniQue is een hartelijke plek in Leuven. Hartelijke plekken is klein maar betekenisvol engagement van Enchanté-vzw waardoor mensen vanuit verschillende maatschappelijke lagen en rollen, de kans krijgen elkaar te ontmoeten, te (h)erkennen en met elkaar in interactie te gaan. Bij UniQue kan je terecht voor een traktatie van een deugddoende koffie, een toiletbezoek, of gewoon even op adem komen. 

 

Safe(r) Space

UniQue is ook een Safe(r) Space. Dat wil zeggen dat er geen plaats is voor transfobie, holebifobie, seksisme, racisme, leeftijdsdiscriminatie, validisme of andere vormen van uitsluiting en onverdraagzaamheid.

 

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.