Pride week

Deze week -12 t.e.m. 17 mei- is in de (regenboog)volksmond gekend als pride week. Heel wat te doen dus, maar wat juist vatten we graag voor je samen!

Deze week -12 t.e.m. 18 mei- is in de (regenboog)volksmond gekend als pride week. Heel wat te doen dus! Met als kers op de taart, uiteraard, nu zaterdag 17 mei de grote 'Pride4Every1'. Net als vorig jaar trekt Holebihuis Vlaams-Brabant zaterdag met een eigen party truck naar Brussel. Pittig detail: omdat we vorig jaar een prijs wonnen, mogen we dit jaar de pride op gang trekken! Iedereen welkom! (meer informatie?)

Diezelfde dag is het ook weer de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie (IDAHOT - 17 mei) en zullen verschillende steden en gemeentes een regenboogvlag uithangen, sommigen zelfs al enkele dagen op voorhand. Net als vorig jaar willen wij een fotoalbum verzamelen, en wij roepen daarom graag de hulp in van onze fantastische vrienden. Jij dus! Zag je aan een Vlaams-Brabants gemeentehuis (of andere officiële gebouwen) een regenboogvlag prijken, neem dan een foto en stuur die door (met vernoeming van de plaatsnaam) naar foto@holebihuis.be! Alvast bedankt!

Bovendien, als je in de week denkt eens rustig op café te gaan, waarom dan niet afzakken naar café Entrepot? Dat is het café onderaan in het gebouw van OPEK (Openbaar Entrepot voor de Kunsten) aan de Vaartkom. Daar loopt deze week (en dat nog t.e.m. 21 mei) dan ook de tentoonstelling "Tot ziens aan de andere kant", een project van Transgenderkring Vlaams-Brabant en Holebihuis Vlaams-Brabant, die je een blik gunt in een wereld die je mogelijk nog niet zag. De tentoonstelling wil het stereotype denken omtrent genderidentiteit doorbreken door genderdiversiteit in de samenleving op een positieve manier te belichten. (meer informatie?)

We hebben ook nog wat voor de mensen die nét voor de Pride op vrijdag 16 mei al eens willen voordrinken, of gewoon nog op zoek zijn naar de place-to-be in Vlaams-Brabant. Want vrijdag organiseren de bruisende mensen van Mixed hun "Holebifuif Le Mix - Pre-Pride Bubble Edition". Iedereen welkom in JC De Klinker (Aarschot). (Meer informatie?)

Tenslotte blijft café Rocco nog tot zondag in regenboogkleuren gehuld. Op die dag staan we bovendien op het buurtfeest in Kessel-Lo met een infostand en regenbooggadgets.

Bericht gepubliceerd op
12 mei 2014

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.