Extra steun voor HALLElesbienne

De werking van HALLElesbienne, waar vrouwen die (ook) van vrouwen houden elkaar kunnen ontmoeten, krijgt een stevig duwtje in de rug.

De werking van HALLElesbienne, waar vrouwen die (ook) van vrouwen houden elkaar kunnen ontmoeten, krijgt een stevig duwtje in de rug. Naast de erkenning van HALLElesbienne als Regionale Antenne in Halle schenkt Holebihuis Vlaams-Brabant, het open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit, duurzaam materiaal aan de vereniging. "HALLElesbienne is een belangrijke lokale partner van ons huis", zegt Martine Debeuf, de voorzitster van Holebihuis Vlaams-Brabant. "De Halse vrijwilligsters bieden een luisterend oor aan vrouwen die vragen hebben over hun geaardheid. Om die onthaalfunctie te ondersteunen, schenken we een mobiele telefoon."

Lokale zichtbaarheid

Holebi's en transgenders zijn vaak een onzichtbare minderheid. Om daar verandering in te brengen organiseert Holebihuis Vlaams-Brabant, samen met haar aangesloten verenigingen, een 'Holebihuis On Tour' doorheen de provincie. De stationsactie in Halle, in samenwerking met HALLElesbienne, kreeg heel wat positieve reacties. Tom Caubergs, ondervoorzitter van Holebihuis Vlaams-Brabant, vervolgt: "Met een grote regenboogvlag, een roll-up banner en flyers zal de belangrijke werking van HALLElesbienne extra zichtbaar zijn in haar werkingsgebied."

Holebifilmfestival Vlaams-Brabant

Al sinds enkele jaren vinden filmvertoningen van het Vlaams-Brabantse Holebifilmfestival plaats op verschillende locaties doorheen de provincie. HALLElesbienne werkt mee aan de Halse vertoningen, maar organiseert ook zelf op regelmatige basis films rond dit thema. "Als socio-culturele vereniging voor en door vrouwen zijn we erg blij dat Holebihuis Vlaams-Brabant ons een beamer en een laptop schenkt", stelt Anne Van Nimmen, coördinatrice van HALLElesbienne. "Deze steun is zeer welkom voor onze werking."

Toekomst onzeker

​Toch is het niet enkel rozengeur en maneschijn, zo blijkt. "De toekomst van het provinciaal niveau als ondersteunende overheid is nog erg onzeker", stelt Martine Debeuf. In welke mate Vlaanderen die rol op zich zal nemen, staat nog lang niet vast. "We hopen dan ook op een blijvende goede samenwerking met de stad Halle en met de andere lokale besturen."

Bericht gepubliceerd op
18 november 2015

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.