Genderspectrum Leuven

gsl-b

Algemene gegevens

 • https://www.genderspectrum-leuven.be/
 • Genderspectrum Leuven
  p/a UniQue
  Leuvensestraat 5 bus 2
  B-3010 Kessel-Lo - Leuven
 • Alle leeftijden
 • Leuven
 • Non-binaire & genderfluïde personen, Trans*personen
 • Onthaal, Praatcafe

Kalender

Genderspectrum (GS) is de eerste erkende organisatie in België die specifiek focust op personen die hun genderidenteit als gender-non-conforming, non-binair, genderfluïde ervaren. We zijn aangesloten bij Çavaria, een koepelorganisatie van meer dan 120 organisaties die samen de holebi- en transgendergemeenschap vertegenwoordigen.

Onze naam 'Genderspectrum is zorgvuldig gekozen. Gender heeft een fluïde aspect, iedereen kan hun/haar/zijn genderidentiteit ergens op het genderspectrum situeren. Vandaar dat we de term "Genderspectrum" heel toepasselijk vinden voor onze vereniging, die op het fluïde aspect van gender toespitst. Het oneindigheidsteken in ons logo duidt tevens op deze beleving van gender als spectrum.

De bevraging van je genderidentiteit, het uiteindelijke besef dat je non-binair of genderfluïde bent en de zoektocht naar zelfacceptatie en authenticiteit als non-binaire of genderfluïde persoon in een nog heel binaire wereld.

Het hoofddoel van onze vereniging is een veilige, warme omgeving aanbieden voor personen die gender als fluïde of non-binair ervaren. Ook mensen die hun genderidentiteit aan het bevragen zijn en allies zijn welkom bij ons.

Daarnaast werken we aan een positieve beeldvorming van de doelgroep in de bredere maatschappij via sensibilisering en dialoog. We wensen meer erkenning, aanvaarding en waardering zowel op straat als in de media.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.