UniQue, Vlaams-Brabants Regenbooghuis

UniQue - Logo-RGB

Algemene gegevens

  • www.unique-rbh.be
  • hallo@unique-rbh.be
  • Alle leeftijden
  • Aarschot, Halle, Leuven, Vlaams-Brabant
  • Biseksueel, Hetero, Holebi, Homo, Lesbisch, LHBTQI*, Trans*personen
  • Cultuur, Fuiven, Internationaal, Onthaal, Praatcafe

Kalender

UniQue, het Vlaams-Brabants Regenbooghuis, ondersteunt vrijwilligers en aangesloten verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen. 

Met de hulp van de aangesloten groepen zorgt UniQue voor een (t)huis voor holebi’s, transgenders, en hun omgeving. Dat doen we door hen informatie en ondersteuning aan te bieden en activiteiten te organiseren. Wie met vragen rond genderidentiteit of geaardheid zit, kan bij onze onthaalwerkingen terecht voor een persoonlijk gesprek. UniQue beschikt bovendien ook over een mediatheek met een ruim aanbod aan LGHBTQI* boeken en films.

Je vindt ons op de hoek van de Diestsesteenweg en de Ijzerenwegstraat in Kessel-Lo (Leuven), vlak achter het station van Leuven. Ben je niet van Leuven zelf, dan kan je ook terecht bij de Regionale Antennes in het Hageland of West-Brabant die gevormd worden door de groepen in Aarschot, Dilbeek en Halle.

 

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.