Alma - Fabrice Murgia

22 november 2023

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

 • Wanneer?

  22/11/2023 vanaf 20:00
 • Waar?

  30CC Schouwburg
  Bondgenotenlaan 21
  B-3000 Leuven
  (toegankelijk-voor-rolstoelgebruikers)
 • Soort event:

  Evenementen
 • Vereniging:

  Queer Leuven

Regisseur Fabrice Murgia en de dragqueen Peggy Lee Cooper vertalen de Faustmythe naar de wereld van reality-tv en creëren een zwoele, verrassende voorstelling die speelt met de codes van muziek, theater, audiovisuele elementen, sensatie en cabaret.

In een tijdperk waarin we onszelf voortdurend in de spotlights zetten, waarin we onszelf tot een merk reduceren om geliefd te worden en waarin ons leven fictie wordt, krijgen beroemdheid en uiterlijk de bovenhand op talent, kennis en innerlijke rijkdom. Op welk moment geven we toe dat we onze ziel hebben verkocht in deze wereld waar ‘image everything’ is.

Het doek gaat op voor de finale van een realityshow waarin de kandidaat Alma, die op het punt staat te verliezen, een beroep doet op de duivel om haar weer op het rechte, winnende pad te brengen. Het pact dat ze tekent, doet haar zweven: een paar jaar later is ze de ster in haar eigen realityshow. Nu ze beroemd is, is Alma bereid om alles doen om toch maar het beste interview te krijgen, de grootste clash te creëren, maar net dat is precies wat tot haar ondergang zal leiden ...

Op het podium staan drie muzikanten en vier performers - acteurs en zangers - waaronder Peggy Lee Cooper, een ‘goddelijke’ diva in de rol van de duivel en Sarah-Louise Young, een performer met veel Broadwayervaring, in de rol van Alma.

Door de lichtheid en extravagantie van deze geactualiseerde musical, door de emotie en kracht van livemuziek, stelt de show de kwetsbaarheid van het streven naar succes aan de kaak. De voorstelling houdt ons een ‘prachtige’ spiegel van de hedendaagse maatschappij voor.

Gezongen in het Engels, tekst in het Frans, met Nederlandse boventiteling.

Tickets

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.