Fototentoonstelling LGBTQI+ senioren "Here we are!"

28 oktober 2023 - 29 november 2023

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

Kaya60+ - Logo
 • Wanneer?

  28/10/2023 vanaf 14:00 - 29/11/2023 tot 14:00
 • Waar?

  Bibliotheek Tweebronnen (Leuven)
  Rijschoolstraat 4
  B-3000 Leuven
  (toegankelijk-voor-rolstoelgebruikers)
 • Soort event:

  Evenementen
 • Vereniging:

  Kaya 60 plus

De fototentoonstelling "LGBTQI+ senioren  "Here we are!" is een initiatief van de RainbowAmbassadors. Zij willen aantonen dat er niet één LGBTQI+ senior is, maar een grote verscheidenheid. Meestal komen  deze senioren uit een periode waarin hun geaardheid onbespreekbaar was, waar ze een deel van zichzelf moesten verstoppen. Sommigen kwamen uit de kast en/of  leefden een bescheiden leven met hun partner.

Vroeg of laat krijgen LGBTQI+ senioren ook te maken met de zorgsector. Is onze zorgsector klaar en bereid om de grote diverse groep  LGBTQI+ senioren op te nemen en te respecteren?
Sommigen zijn bang  en vinden de kracht niet meer om opnieuw, op hogere leeftijd, te vertellen wie ze zijn, bang om niet aanvaard te worden in de zorginstelling waar ze terecht komen, of bang om door  andere bewoners uitgesloten te worden.

Dankzij deze tentoonstelling willen zij dit thema bespreekbaar maken, zowel in de WZC, lokale dienstencentra en opleidingsinstituten, want daar vinden we de werknemers van de toekomst.

 

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.