Openingsavond Holebifilmfestival & Holebikort

08 november 2022

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

Holebifilmfestival - Logo

Op dinsdag 8 november 2022 kunnen we eindelijk het startschot geven voor het 21ste Holebifilmfestival. Onze openingsavond vindt dit jaar terug plaats in De Minnepoort in Leuven. Traditiegetrouw kiest het aanwezige publiek de winnaar van de kortfilmwedstrijd Holebikort. Ook dit jaar mag het publiek uit de shortlist van de jury een winnaar kiezen. Maar… naast de hoofdprijs reiken we nog twee andere awards uit.

De eerste, de Bravery Award, reiken we uit aan een kortfilm die blijk geeft van grote moed: een moeilijk thema, de manier waarop die gemaakt is of zelfs een vijandig politiek klimaat. Kortom, een uitdagende kortfilm.

De tweede nieuwe award die we uitreiken is de Thema Award. Dit jaar kozen we voor het thema 'jongeren'. Als Holebifilmfestival willen we er immers zijn voor iedereen, maar dit jaar nog net iets meer voor jongeren.

De presentatie van de openingsavond ligt in handen van niemand minder dan VRT-nieuwsanker Xavier Taveirne. Hij leidt de hele avond in goede banen en wordt daarin bijgestaan door onze juryvoorzitter Philippe Catala.

Net als andere jaren wordt de openingsavond in stijl afgesloten met een receptie in de foyer van De Minnepoort. De toegang is gratis, maar reserveren is noodzakelijk via www.holebifilmfestival.be/reserveren/.

 

De deuren openen  om 19u zodat we om 20u kunnen starten met de vertoning van de genomineerde kortfilms.


Wees welkom, nodig je vrienden uit, en geniet!

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.