Slotavond Queer Arts Festival

25 november 2023

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

 • Wanneer?

  25/11/2023 vanaf 20:00
 • Waar?

  30CC Schouwburg
  Bondgenotenlaan 21
  B-3000 Leuven
  (toegankelijk-voor-rolstoelgebruikers)
 • Soort event:

  Evenementen
 • Vereniging:

  Queer Leuven

In het kader van het Queer Arts Festival Leuven geven we auteur Fleur Pierets carte blanche.
Pierets nodigt queer schrijvers uit om zich in te beelden hoe een ideale queer toekomst eruit ziet. Speciaal voor deze avond zetten ze hun roze bril op en durven ze te dromen van een mooiere toekomst.

Fleur Pierets is een prijswinnende kunstenaar en LGBTQ-activiste, die thuis is in meerdere disciplines: van performance art, over fotografie, tot schrijven. Haar werkt onderzoekt identiteit en de grenzen tussen onszelf en sociale constructies. Ze staat voor een positief activisme en de noodzaak om te kijken naar wat ons bindt, dan wat ons scheidt.

Zij heeft een diverse groep aan queer creatievelingen opgetrommeld die hun eigen idee van een utopie schetsen.

Daar is Saskia De Coster één van. De Coster is auteur en beeldend kunstenaar. Ze heeft al talloze prijzen en nominaties op haar palmares voor romans als Wij en Ik en Nachtouders. De gewezen writer in residence van de KU Leuven (2020-2021) is in niet minder dan tien talen vertaald. Voor haar recentste werk, Net Echt, sloot De Coster zich op in het KMSKA, waar ze in een glazen kooi haar manuscript afwerkte.

Zij worden vervoegd op het podium door de volgende kleppers: Raf Njotea, Anuna De Wever-Van der Heyden, Amal Abdirashid Mohamed, Michiko Limanya en anderen. Het wordt een echte totaalbeleving: het wordt niet enkel een avond van het gesproken woord, het Antwerpse Queer Choir verzorgt muzikale intermezzo’s.

Tickets

Facebook Evenement

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.