In Memoriam: Ghislaine Bonetto

In de ochtend van 27 februari 2021 overleed ons bestuurslid Ghislaine Bonetto na een korte ziekte.

Zwart-witfoto van Ghislaine Bonetto, rechtstaand in een bibliotheek

In de ochtend van 27 februari 2021 overleed op 72 jarige leeftijd ons bestuurslid Ghislaine Bonetto na een korte ziekte. Ghislaine was sinds het ontstaan van de Vlaams-Brabantse holebi- en transgenderkoepel betrokken bij de werking van UniQue. Met de toetreding van de door haar gestichte Transgenderkring Vlaams-Brabant, zorgde ze ervoor dat de holebigemeenschap van Vlaams-Brabant in contact kwam met het concept gender. Mede door haar toedoen werd het werkveld van de toenmalige holebikoepel uitgebreid met het gendervraagstuk.

 

Als een van de drijvende krachten achter de tentoonstelling “Transgenders in beeld” trachtte Ghislaine het transthema bespreekbaar te maken bij het grote publiek en aan te tonen dat transgenders mensen zijn zoals alle anderen. Met een niet in te tomen inzet trok Ghislaine naar verschillende scholen om er te getuigen over hoe het is om als transgender te leven. Maar ook binnen onze werking konden we steeds op haar inzet en aanwezigheid rekenen.

 

Met Ghislaine verliest onze Vlaams-Brabantse regenboogfamilie een gedreven en eigengereide vrijwilliger. We blijven verweesd achter maar zijn tegelijkertijd ook dankbaar voor de vele herinneringen die Ghislaine ons nalaat. We wensen de vrouw en kinderen van Ghislaine alsook haar familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

Bericht gepubliceerd op
27 februari 2021

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.