Inspiratiedag voor lokale besturen

Na onze bevraging in 2015 bleek dat heel wat lokale besturen wel wat hulp kunnen gebruiken bij het (verder) uitwerken van een lokaal sogi-beleid.

Een affiche voor de Inspiratiedag: een gloeilamp met een wazige achtergrond in regenboogkleuren, met in witte letters de woorden 'Vrijdag 20 mei 2016: @Provinciehuis Vlaams Brabant, INSPIRATIEDAG rond een lokaal SOGI-beleid'

In 2015 organiseerde Holebihuis Vlaams-Brabant, open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit, in samenwerking met de dienst diversiteit van de provincie Vlaams-Brabant, een bevraging bij de Vlaams-Brabantse steden en gemeenten over hun beleid om het welzijn van holebi’s en transgenders te verhogen. Bij de verwerking van de resultaten bleek dat heel wat lokale besturen aangaven open te staan voor het (verder) uitwerken van een lokaal holebi- en transgenderbeleid maar hiervoor graag op weg worden geholpen.

Om aan deze vraag tegemoet te komen, wordt op vrijdag 20 mei 2016 een studiedag georganiseerd waarop we verder ingaan op de initiatieven die een lokaal bestuur kan nemen bij het uitwerken van een lokaal SOGI-beleid.

Meer informatie via onze miniwebsite: http://inspiratiedag.holebihuis.be/

(Deze studiedag staat open voor iedereen die betrokken is bij het lokale Gelijkekansenbeleid, zoals bv de schepenen van welzijn en/of gelijke kansen, medewerkers van de gemeentelijke diensten, leden van de gemeentelijke welzijnsraden, politici, SOGI-netwerken van politieke partijen.)

Bericht gepubliceerd op
18 april 2016

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.