Follow us to rainbow city

Een 30-koppige delegatie van Holebihuis Vlaams-Brabant trekt van 18 tot en met 21 juni naar Riga, waar dit jaar de EuroPride plaatsvindt.

Een graphic van een de voeten van een persoon met witte sokken en rode hakken op een geel pad richting een kasteel in regenboogkleuren in de verte, met in het wit de woorden 'Follow us to rainbow city! Europride 2015 - Riga'

Een 30-koppige delegatie van Holebihuis Vlaams-Brabant trekt van 18 tot en met 21 juni naar Riga, waar dit jaar de EuroPride plaatsvindt. De rechten van holebi's en transgenders staan in Letland nog in de kinderschoenen in vergelijking met ons land. Het bezoek aan de Letse LGBT-vereniging Mozaika en haar jongerenwerking Skapis - Lets voor 'kast' - maakt deel uit van een samenwerking die reeds in 2013 tot stand kwam.

Martine Debeuf, voorzitster van Holebihuis Vlaams-Brabant, verduidelijkt het doel van het project: "We willen een sterke wisselwerking tussen de holebi- en transgendergemeenschap in Vlaams-Brabant en die van Letland. Door onze verworven kennis en ervaring te delen en uitwisselingsprojecten te organiseren, kunnen we ook op langere termijn werken rond verschillende thema's. We denken dan onder meer aan rechten en plichten, hiv, aanvaarding en coming-out, thema’s die nog zeer gevoelig liggen in de Baltische staten."

"Onze intentie is om via onze ervaringen deze groepen te ondersteunen waar we kunnen", zo vult ondervoorzitter Tom Caubergs aan. "Dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven zijn we in de loop der jaren uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 20 verenigingen." Met het project wil Holebihuis Vlaams-Brabant, samen met Mozaika en Skapis, in Letland hetzelfde teweegbrengen. Mede daarom is Holebihuis Vlaams-Brabant officiële sponsor van de mensenrechtenconferentie die georganiseerd wordt in het kader van de EuroPride.

Een groepsfoto van de vrijwilligers van het Holebihuis in een vliegveld, ze houden omhoog een Belgische vlag, regenboogvlag en Europese vlag

Bericht gepubliceerd op
18 juni 2015

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.