Voetbaltornooi Holebihuis Vlaams-Brabant

Op zaterdag 14 juli nam het OHL-Worldteam, een team bestaande uit vluchtelingen en asielzoekers, het op tegen een team van Holebihuis Vlaams-Brabant.

Op zaterdag 14 juli neemt het OHL-Worldteam, een team bestaande uit vluchtelingen en asielzoekers, het op tegen een team van Holebihuis Vlaams-Brabant, het open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Dit initiatief wil diversiteit in al zijn vormen in de kijker plaatsen en toont aan dat sport mensen met verschillende achtergronden kan samenbrengen. 

Vanaf 9u30 in de voormiddag voetballen de ploegen van de verschillende aangesloten verenigingen van Holebihuis Vlaams-Brabant tegen elkaar voor de overwinning. Het winnende team zal uiteindelijk de slotmatch spelen tegen het OHL Worldteam om 14u30. Dit voetbaltornooi wordt georganiseerd door Holebihuis Vlaams-Brabant in samenwerking met de Leuvense jongerenvereniging &of.

“Met dit tornooi willen we het belang van diversiteit in het voetbal onder de aandacht brengen”, zegt Dimitri Cools, voorzitter van Holebihuis Vlaams-Brabant. “Het idee dat sport mensen met diverse achtergronden samenbrengt en dus een krachtig middel is tot openheid en respect voor iedereen, brengen we met dit initiatief in de praktijk.”

Ook de Koninklijke Belgische voetbalbond is actief bezig met het integreren van diverse groepen in het voetbal en heeft zelf een aantal campagnes en projecten om diversiteit in het voetbal te promoten. Zo was de KBVB partner van het Europese LGBT-voetbalproject “Heroes of Football” waarmee zij holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar wil maken (meer info: www.heroesoffootball.eu).

Daarnaast zet de KBVB samen met Voetbal Vlaanderen, Pro League, ACFF en Fedasil in op de integratie van vluchtelingen en asielzoekers via hun integratieproject ‘Iedereen op het veld’. Via deze sociaal duurzame projecten wil de KBVB via het voetbal de waarden respect, fair play, inclusie, gezondheid, duurzaamheid en opvoeding promoten in onze Belgische samenleving.

“We zijn dan ook heel blij dat we het initiatief van Holebihuis Vlaams-Brabant kunnen steunen”, zegt An De Kock van de KBVB. “Deze lokale initiatieven versterken onze eigen werking en helpen bij het uitdragen van onze missie.”

De winnaars van ons tornooi waren de spelers van Leonardo FC, de ploeg van Leonardo LGBT International. Dat is een LGBT jongerenvereniging die zich richt op internationale studenten of expats in Leuven en omstreken. Zij mochten het dan ook opnemen tegen het OHL Worldteam.

Bericht gepubliceerd op
14 juli 2018

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.