IDAHOT vorming: LGBTI+ inclusie bij lokale besturen

17 mei 2024

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

WG Politiek

In mei organiseert KLIQ drie gratis vormingen in het kader van IDAHOT samen met UniQue!

Deze vormingsmomenten staan open voor iedereen die wil bijleren over LGBTI+ inclusie in hun professionele of vrijwilligerswerk.

Een LGBTI+ beleid binnen je lokaal bestuur

Vrijdag 17/05/'24, 10:00 – 16:00 (UniQue, Leuven)

Deze vormingsdag bestaat uit twee vormingen: een algemene, theoretische vorming in de voormiddag en een verdiepende vorming in de namiddag.

Je kan enkel deelnemen aan de vorming in de namiddag indien je ook de vorming in de voormiddag volgt.

10u – 12u: SDG’s en LGBTI+ inclusie

In deze vorming behandelen we de basis rond seksuele en gender diversiteit. Waarvoor staat LGBTI+? Wat is het verschil tussen geslacht en gender? Wat is een coming-out? We gaan samen met jullie en de genderkoek aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen.

Daarna gaan we dieper in op de Sustainable Development Goals (SDG’s). Wat houden de SDG’s precies in? Welke plek krijgen LGBTI+ personen binnen deze doelstellingen? Op welke manier bieden de SDG’s een inspiratie voor het beleid van onze organisatie? Hoe vertaalt zich dat naar concrete uitwerkingen? Doorheen de vorming nemen we jullie (figuurlijk) bij de hand en gaan we samen aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen.

12u – 13u: Netwerklunch

13u – 15u30: De praktijk – zelf aan de slag binnen jouw lokaal bestuur

Na de middag gaan we kijken hoe je binnen je lokaal bestuur échte verandering teweeg kan brengen rond LGBTI+ inclusie. Wat heb je daarvoor nodig om te slagen? We vertrekken vanuit geleefde wensen uit je eigen gemeente en geven je tips & tricks om LGBTI+ inclusie op de kaart te zetten.

De vorming duurt van 10 tot 16u en gaat door in het regenbooghuis UniQue, in Leuven (Leuvensestraat 5 bus 1, 3010 Kessel-Lo).

Deelname aan de vorming is gratis, maar inschrijving is verplicht. Je kan je inschrijven voor de vorming via de website van KLIQ.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.