IDAHOT vorming: Omstaanderstraining

25 mei 2024
WG Politiek

In mei organiseert KLIQ drie gratis vormingen in het kader van IDAHOT samen met UniQue!

Deze vormingsmomenten staan open voor iedereen die wil bijleren over LGBTI+ inclusie in hun professionele of vrijwilligerswerk.

Omstaanderstraining voor LGBTI+ personen

Zaterdag 25/05/'24, 13:00 - 16:00 (UniQue, Leuven)

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: ongewenst gedrag op straat, in de bus, tijdens een avondje uit... En hoewel we allemaal wel eens getuige zijn van dergelijke situaties, blijft het vaak lastig om te weten hoe je het beste kunt reageren. Het kan een gevoel van machteloosheid met zich meebrengen. Veel mensen bevinden zich in dezelfde situatie, waarbij ze zich afvragen wat de beste aanpak is.

In het kader van IDAHOT organiseert UniQue een omstaanderstraining. KLIQ, het vormings- en adviescentrum van çavaria, ontwikkelde en geeft deze training. 

Of je nu nog nooit een omstaanderstraining volgde, of als LGBTI+ persoon specifieke inzichten zoekt, deze training biedt een unieke invalshoek die vertrekt vanuit de queer gemeenschap. 

Tijdens de training zullen we dieper ingaan op verschillende aspecten. Hoe kun je effectief reageren op holebi- en transfobie? Wat zijn de beste manieren om te reageren op micro-agressies? En nog belangrijker, hoe kun je ingrijpen wanneer ongewenst gedrag zich voordoet binnen je eigen vriendengroep of vereniging?

Deze training biedt een veilige ruimte om te leren, te delen en te groeien. We moedigen open discussies aan en bieden praktische handvatten die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Geen enkel onderwerp blijft onbesproken!

De vorming duurt 3 uur en gaat door in het regenbooghuis UniQue, in Leuven (Leuvensestraat 5 bus 1, 3010 Kessel-Lo). 

Deelname aan de vorming is gratis, maar inschrijving is verplicht. Je kan je inschrijven voor de vorming via de website van KLIQ.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.