IDAHOT vorming: Polarisering en weerstand in het onderwijs

15 mei 2024

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

WG Politiek

In mei organiseert KLIQ drie gratis vormingen in het kader van IDAHOT samen met UniQue!

Deze vormingsmomenten staan open voor iedereen die wil bijleren over LGBTI+ inclusie in hun professionele of vrijwilligerswerk.

Omgaan met weerstand tegen LGBTI+ in het onderwijs

Woensdag 15/05/'24, 14:00 - 17:00 (UniQue, Leuven)

Onderwijs is de sleutel tot een inclusieve samenleving, waar iedereen zich gerespecteerd en geaccepteerd voelt. Helaas worden we nog steeds geconfronteerd met weerstand tegenover LGBTI+-personen, ook op school. Dat bemoeilijkt het creëren van een veilige en inclusieve ruimte voor iedereen.

Waarom deelnemen aan deze vorming?

1. Begrip vergroten: verdiep je begrip van de LGBTI+ gemeenschap en de specifieke uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden in scholen.

2. Inclusie bevorderen: leer effectieve strategieën om inclusie te bevorderen en een omgeving te creëren waar iedereen, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, zich welkom voelt.

3. Praktische tools: krijg praktische tools en tips om met weerstand om te gaan en een cultuur van respect en begrip te bevorderen binnen jouw school.

4. Deskundige begeleiding: de vorming wordt gegeven door een ervaren trainer op het gebied van diversiteit en inclusie, die expertise deelt en ruimte biedt voor open discussies.

De vorming duurt 3 uur en gaat door in het regenbooghuis UniQue, in Leuven (Leuvensestraat 5 bus 1, 3010 Kessel-Lo). 

Deelname aan de vorming is gratis, maar inschrijving is verplicht. Je kan je inschrijven voor de vorming via de website van KLIQ.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.