Lezing: Draagmoederschap Vandaag - Wat als de wet ontbreekt?

28 februari 2023

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

UniQue - Logo-RGB

Wensouders die zelf geen kinderen kunnen krijgen, gaan vaak op zoek naar andere manieren om hun kinderwens te vervullen. Hierbij denken we in de eerste plaats aan adoptie.

Één van de manieren om de kinderwens te vervullen die de laatste jaren af en toe in de media opduikt is het krijgen van kinderen via draagmoederschap. Toch stellen mensen zich heel wat vragen. Niet zo gek. Kinderen krijgen is een diep emotionele kwestie die weinigen onberoerd laat. Zeker wanneer (buitenlandse) wanpraktijken zoals gedwongen draagmoederschap, of problemen met visa de kop opsteken. Daarenboven is het draagmoederschap in België niet wettelijk geregeld, waardoor wensouders vaak in rechtsonzekere situaties terecht komen.

Toch zijn er ook vele positieve verhalen over ouders die hun kinderwens in vervulling zien gaan door de geboorte van een kind via een draagmoeder. 

Met de lezing "Draagmoederschap Vandaag - Wat als de wet ontbreekt?" gaat Annemie Struyf verder op deze situatie in. Aansluitend volgt nog een pannelgesprek met o.m. ervaringsdeskundigen, het beleid, Professor Manu Keise (rouwexpert) en Shanti Van Genechten (Kinderwens, auteur als je kinderwens onvervuld blijft).

Info en tickets: info@kinderwens.org

  • € 15,- professional (met boek: € 30,-)
  • € 10,- als wensouder & omgeving (met boek: € 25,-)

meer info: https://www.kinderwens.org/events-1/draagmoederschap-vandaag-wat-als-de-wet-ontbreekt

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.