Lezing Wim Peumans - Habibi

24 maart 2022

Helaas!

Dit event is reeds afgelopen!

UniQue - Logo-RGB

Lgbt en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?’ Het lijkt een tegenstrijdigheid, roept vragen op, reacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin. Wim Peumans geeft een boeiende lezing over homoseksualiteit, migratie en islam.

In zijn spraakmakende boek Habibi brengt Wim Peumans, op basis van bekroond, jarenlang onderzoek, openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen die Wim sprak vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.

Wim Peumans is schrijver. In 2022 is hij de Vlaamse writer-in-residence bij de Jan van Eyck Academie (Maastricht). Wim behaalde een doctoraat in antropologie (KU Leuven) en was verbonden aan de universiteiten van Canterbury en Johannesburg. Hij is de auteur van twee bekroonde wetenschappelijke boeken, een politieke biografie en 'Habibi'. Wim is voorzitter van The Building, een open kunstatelier voor jongeren uit Genk en omstreken.

PRAKTISCH

  • De deuren openen om 18.30 uur. De lezing begint om 19.00 uur.
  • Place to be: lokaal LETT 08.16 (Erasmushuis - Faculteit Letteren)
  • GRATIS toegang
  • Covid-Safe-Ticket is niet langer verplicht, maar op voorhand inschrijven is noodzakelijk! Inschrijven kan via: https://forms.gle/3C8Lg3cXjZWJMFBJ6

Meer info over het boek: https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/2825749/habibi en www.wimpeumans.be

 

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.