Regenboogmenu

Een handig tool voor gemeentelijke besturen en lokale instellingen als ondersteuning bij het voeren van een plaatselijk regenboogbeleid.

De werkgroep Politiek stelde het Regenboogmenu op, een handig overzicht van enkele maatregelen die gemeentelijke besturen en lokale instellingen kunnen nemen op weg naar een inclusief regenboogbeleid. Zo kunnen ze de rechten en het welzijn van holebi’s, transgender en intersekse personen te verbeteren. 

Uitgebreide informatie over een plaatselijk regenboogbeleid en verschillende concrete voorbeelden van inclusieve maatregelen vind je terug in het het volledige Regenboogmenu. Deze kun je raadplegen op de website in het kader van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei, omdat we op die dag extra aandacht vestigen op het versterken van het lokale regenboogbeleid:

Bekijk het volledige regenboogmenu


Wil je graag een beknopte, overzichtelijke checklist? Daarvoor heeft de werkgroep Politiek een check-box opgesteld, een samenvatting van het Regenboogmenu, die verschillende maatregelen om een lokaal regenboogbeleid te versterken oplijst.

Download de check-box


Vragen bij het Regenboogmenu, de check-box of wil je graag advies op maat? Daarvoor kan je in de mailbox van politiek@unique-rbh.be terecht.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.