Gemeenten

De werkgroep Politiek werkt met alle de Vlaams-Brabantse gemeenten samen aan een inclusief, holebi- en transgendervriendelijk lokaal regenboogbeleid.

De voorbije decennia werden in ons land verschillende initiatieven genomen om het leven en welzijn van holebi’s en transgenders te verbeteren. Vaak speelden deze initiatieven zich af op het federale of gemeenschapsniveau, maar ook op het niveau van de steden en gemeenten kunnen holebi’s en transgenders steeds extra ondersteuning gebruiken. De lokale besturen in ons land hebben een grote impact op ons dagelijkse leven. In opdracht van het departement Gelijke Kansen van de Vlaamse Gemeenschap, roept UniQue samen met de andere Regenbooghuizen en çavaria de lokale besturen op om het welzijn van holebi’s en transgenders in hun beleid verder te bevorderen.


Gemeentelijk regenboogbeleid

Wat kan jouw gemeente concreet doen om te werken naar een inclusief regenboogbeleid? Door het nemen van enkele eenvoudige (en vaak goedkope) maatregelen kan je als gemeente- of stadsbestuur het welzijn van holebi’s en transgenders die in je gemeente of stad wonen verbeteren.

In de voorbije jaren brachten we enkele concrete voorstellen bij elkaar die steden en gemeenten kunnen aanwenden voor het uitwerken van een lokaal regenboogbeleid.

Klik hier voor meer informatie!


IDAHOT

Jaarlijks vraagt de werkgroep Politiek aan de gemeenten om op 17 mei een regenboogvlag uit te hangen in het kader van de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Elk jaar contacteert de werkgroep Politiek elke gemeente van Vlaams-Brabant voor UniQue, de andere Regenbooghuizen doen dit ook voor hun eigen provincies. UniQue neemt sinds enkele jaren de leidersrol op in de IDAHOT vlaggenactie en coördineert zo de andere vier Huizen. 

Voor meer informatie, neem zeker eens een kijkje op idahot.be

Gezocht: partner voor horeca én LHBTQI*

UniQue verhuist en is op zoek naar een commerciële partner

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.