Love is Unique

Vlaams-Brabants regenbooghuis UniQue werkt aan een nieuw project rond de zichtbaarheid van de LGBTQI* gemeenschap: Kleur Bekennen!
Eén van de acties: de inhuldiging van het nieuwe liefdesbankje in de Erasmustuin van Letteren.

Inhuldiging liefdesbankje in de Erasmustuin door UniQue
 

Leuven, 16 mei 2024 — Het Vlaams-Brabants regenbooghuis UniQue presenteerde met trots de inhuldiging van het nieuwe liefdesbankje in de Erasmustuin van de Faculteit Letteren. Via deze link kan je het bankje vinden.

De vrijwilligers van het Regenbooghuis UniQue vroegen op een speelse manier aandacht voor de diversiteit in liefdesrelaties door een liefdesbankje te onthullen in de Erasmustuin, het romantische park van de Faculteit Letteren. Het is een uitnodiging om open om te gaan met liefde en te kijken naar wat mensen verbindt, eerder dan naar wat hen verschillend maakt. Het moet een bankje worden voor alle verliefden, ongeacht hun genderidentiteit en seksuele oriëntatie.

De eerste 100 koppels die een foto maken op het bankje en de tag #loveisUniQue gebruikten, krijgen een traktatie in het regenbooghuis, of beter: de eerste 200 hoofden die verschijnen op zo’n selfie, ongeacht de concrete constellatie! 

Lees hier het wedstrijdregelement! Zien we je snel?

1. Neem een selfie op het liefdesbankje. De bank moet minstens gedeeltelijk zichtbaar zijn.
2. Post deze selfie op instagram.
3. Tag UniQue Regenbooghuis in je post als: @uniqueregenbooghuis. Als je account privé is, zet @uniqueregenbooghuis dan in de description van je post.
4. Gebruik de hashtag: #loveisunique
5. Kom met je selfie naar de Bar UniQue. Bar UniQue is open van woensdag tot en met zondag, van 19u tot 01u. Op woensdag gaat de bar al open vanaf 15u. Bar UniQue is gelegen in de Leuvensestraat 5, Kessel-Lo.
6. Laat je selfie zien aan de barmensen.
7. Vul je instagram handle in. Dit is de unieke naam van je account. Deze informatie wordt enkel gebruikt voor de organisatie van deze wedstrijd. De informatie wordt na afloop van de wedstrijd niet bewaard.
8. Krijg een drankje naar keuze voor een maximumbedrag van 5 euro.
9. De wedstrijd loopt af als de eerste 200 mensen hun drankje zijn komen halen. De wedstrijd loopt ten laatste af op 30 september 2024.


 

Officiële inhuldiging en poëtische avond
 

Op donderdag 16 mei om 19 uur werd het nieuwe (en het allereerste!) liefdesbankje ingehuldigd in de Arena Erasmustuin, Faculteit Letteren. De ceremonie omvatte speeches van de ondervoorzitter van UniQue, de schepen van diversiteit van de stad Leuven, en de decaan van de Faculteit Letteren. Na de ceremonie vond er een poëtische avond plaats en een receptie in het Letterenhuis.

Hildegard Van Hove, coördinator werkgroep Zichtbaarheid, verklaarde: “We wilden er geen klassieke regenboog van maken. Liesbeth De Pauw, een jonge kunstenares uit onze gemeenschap, heeft er een artistieke interpretatie van gemaakt. Ook de drie kleuren van de transgendervlag krijgen hun plaatsje in de tekening.”

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.