Doe mee!

Wil je vrijwilliger worden bij UniQue? Hier vind je alle informatie.

Vrijwilligers (M/V/X) gezocht!

Zowel ons huis als onze aangesloten verenigingen worden gedragen door een bonte verzameling aan vrijwillige weldoeners en eris altijd plaats voor extra helpende handen!

Zit je vol inspiratie en wil je actief deel uitmaken van onze regenboogfamilie?

Vrijwilliger worden kan hier!

Je kan je aansluiten bij één (of meer) van onze werkgroepen:

  • Communicatie: werk mee aan onze website, nieuwsbrieven, persberichten, posters, sociale media, etc.
  • Evenementen: ondersteun of werk onze activiteiten mee uit, help tijdens de zichtbaarheidsacties, of steek een handje toe in de keuken tijdens recepties of activiteiten voor onze vrijwilligers.
  • Politiek: heb je een neus voor politiek en zin om het holebi- en transgenderbeleid op de verschillende lokale, provinciale en regionale niveaus op te volgen? Zie je het zitten om lokale instellingen te ondersteunen bij het opstellen van hun eigen beleid? Dan kan je terecht bij deze werkgroep.
  • Financiën: help mee bij het opstellen van subsidiedossiers, het zoeken naar nieuwe inkomsten, het opstellen van de begroting en het verwerken van onkostennota's. Kortom, help mee de cijfers van ons huis te verwerken.
  • Logistiek & ondersteuning: in deze werkgroep vind je een brede waaier aan taken, gaande van algemene herstellingen, over ICT-zaken onderhouden en stockbeheer, tot de werking van de mediatheek.
  • Take Care: werk mee aan projecten rond het welzijn van holebi, transgender en intersekse personen. De onthaalwerking en HIV/SOA-preventie behoren ook tot je interesses. 

Wil je je niet specifiek inzetten voor één bepaalde taak maar eerder meewerken als losse vrijwilliger? Ook dan ben je van harte welkom.


Lid worden

Iedereen die lid wordt van één van onze aangesloten verenigingen, is ook automatisch lid van UniQue. Neem dus zeker een kijkje bij de aangesloten groepen en kies welke groep het beste bij jou past.  

Een lidkaart is vaak gecombineerd met een çavariapas en biedt een jaar lang tal van voordelen, zoals korting op fuiven en activiteiten van onze verenigingen en korting op voorstellingen van Holebifilmfestival Vlaams-Brabant. Je kan er vaak ook mee terecht bij andere holebi- en transgenderverenigingen over heel het land. 

Je kan ook rechtstreeks lid worden van UniQue. Een lidkaart kost 25 euro. Zo steun je onze vereniging rechtstreeks en geniet je ook van bovenstaande voordelen. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar hallo@unique-rbh.be.

Gezocht: partner voor horeca én LHBTQI*

UniQue verhuist en is op zoek naar een commerciële partner

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

UniQue homelink

UniQue is het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis.

UniQue ondersteunt vrijwilligers en de LHBTQI*-verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen. 

UniQue,  Vlaams-Brabants Regenbooghuis

Diestsesteenweg 24
B - 3010 Kessel-Lo - Leuven
+32 16 60 12 63

Met de steun van​​​​

Gelijke Kansen Vlaanderen​​​​​​
Stad Leuven​​​​​
çavaria