Info- & mediatheek

Eén van onze voornaamste taken is dienen als informatiecentrum rond de thema's seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Onze Info- & mediatheek is ook open!

Al van bij ons ontstaan vinden we het belangrijk om een informatiepunt te zijn rond seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Dankzij onze mediatheek met een uitgebreide collectie fictie, waaronder vele schenkingen van onder meer het Holebifestival, hebben we een ruim aanbod aan boeken en dvd’s ter beschikking van onze doelgroepen, leden, vrijwilligers, studenten, scholen, aangesloten verenigingen en externe partners. In onze mediatheek liggen ook infobrochures en folders van onze aangesloten verenigingen, partners en andere groeperingen.

Voor non-fictie-werken en (academische) studies kan je best op zoek gaan in een bibliotheek. Voor archiefwerken in het holebi- en transgenderthema kan je specifiek terecht bij het Fonds Suzan Daniël.

Ben je op zoek naar informatie om een vorming op te stellen of ben je op zoek naar materiaal voor een gerichte (sensibiliserings)campagne, een project of andere initiatieven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben vlaggen, verschillende affiches en ander campagnemateriaal ter beschikking. Ook voor educatieve pakketten kan je bij ons terecht. We bezitten leerpakketten voor kleuters, lagereschoolkinderen, leerlingen van de middelbare school alsook allerlei brochures en folders voor studenten en volwassenen. Waar ben je specifiek naar op zoek? Contacteer ons via het contactformulier of hallo@unique-rbh.be

De mediatheek bevindt zich op de eerste verdieping van het Huis en is vrij toegankelijk wanneer er geen vergaderingen plaatsvinden. Kom dus zeker eens langs om op je gemak te snuisteren en te kiezen, er is vast iets leuks te vinden dat je aanspreekt.  De mediatheek is geopend tijdens de openingsuren van café Rocco. Wil je liever op een ander moment langskomen? Neem dan contact met ons op via mediatheek@unique-rbh.be.  zodat we een afspraak kunnen vastleggen.

Je kan alvast online onze lijst met beschikbare dvd’s raadplegen: Klik hier!


Schenk een boek

Heb je boeken, DVD’s, CD’s, informatieve brochures of andere media die je kwijt wil maar toch een nuttige bestemming wil geven? Misschien vinden ze wel een nieuwe thuis in onze info- en mediatheek! Stuur een mailtje naar mediatheek@unique-rbh.be, zo kunnen we afspreken hoe we elkaar kunnen helpen.

Is er een item dat volgens jou zeker in onze kast moet staan? Dan kan je dat schenken door een mailtje te sturen met de naam van het werk en vervolgens een bijdrage te storten op ons rekeningnummer IBAN BE87 0015 5988 5894 (BIC: GEBA BE BB) met de vermelding "mediatheek" zodat we onze collectie verder kunnen uitbreiden.
Elk geschonken boek wordt ter bedanking voorzien van een etiketje met de naam van de gulle gever, tenzij je liever anoniem wenst te blijven.

Gezocht: partner voor horeca én LHBTQI*

UniQue verhuist en is op zoek naar een commerciële partner

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

UniQue homelink

UniQue is het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis.

UniQue ondersteunt vrijwilligers en de LHBTQI*-verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen. 

UniQue,  Vlaams-Brabants Regenbooghuis

Diestsesteenweg 24
B - 3010 Kessel-Lo - Leuven
+32 16 60 12 63

Met de steun van​​​​

Gelijke Kansen Vlaanderen​​​​​​
Stad Leuven​​​​​
çavaria