Bij de vrijwilligers van werkgroep Take Care kan je terecht voor informatie en met concrete vragen en problemen. We stellen ons op als een steunende gesprekspartner, een luisterend oor voor uiteenlopende vragen of als een vertrouwenspersoon die een stukje van de weg meewandelt wanneer het even moeilijker gaat. Welzijn is eenvoudigweg te beschrijven als “je goed voelen”, en daar heeft iedereen recht op, ongeacht je seksuele oriëntatie of genderidentiteit.
De vrijwilligers van onze onthaalwerking bieden je op afspraak een luisterend oor.
Je kan even bij ons binnenlopen, een afspraak maken is dus niet nodig. Een eerste contact is dan altijd mogelijk met een vrijwilliger.
Heb je liever een onthaalgesprek op afspraak? Onze vrijwilligers van Take Care zijn makkelijk bereikbaar via hun algemeen e-mailadres: take-care@unique-rbh.be. Daarnaast staan ook de onthaalteams van onze aangesloten verenigingen voor je klaar. Contact opnemen kan op verschillende manieren: telefonisch, per mail en via instapmomenten. Je kan ook een face-to-face onthaalgesprek inplannen met een vrijwilliger binnen de onthaalteams.
In onze waaier aan deelverenigingen zijn er verschillende groepen die een onthaalwerking met gevormde vrijwilligers voorzien. Voor hun contactgegevens verwijzen we je graag door naar ons overzicht van aangesloten verenigingen. Er zijn verenigingen voor jongeren en studenten, 60+ers, vrouwen, trans*personen, enzovoort. Klik in ons overzicht door naar de websites van de aangesloten vereniging die het best bij jou past.
Raak je er niet helemaal aan uit? Vul dan eventjes ons contactformulier in en wij helpen je graag verder om de juiste vereniging te vinden!
Dringend nood aan een gesprek?
Ook bij onze collega's van Lumi (de vroegere Holebifoon) kan je met vragen over je seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit terecht. Je kan er je verhaal kwijt en melding maken wanneer je slachtoffer geworden bent van homo- en/of transfobie. Je kan hen maandag en woensdag tussen 18.30h en 21.15h (uitgezonderd op feestdagen) telefonisch bereiken op het gratis nummer 0800 99 533. Op maandag, woensdag en donderdag kan je ook online met hen chatten via hun website. Daarnaast kan je hen contacteren via mail op vragen@lumi.be.
Heb je erg dringend nood aan een gesprek? Bij Tele-Onthaal (bel 106) of de Zelfmoordlijn (bel 1813) kan je 24/7 terecht.