Werkgroep Take Care

De werkgroep Take Care buigt zich over het welzijn en de gezondheid van onze doelgroep en staat in voor de onthaalwerking van UniQue.

De werkgroep Take Care buigt zich over het welzijn en de gezondheid van onze doelgroep. Ze stellen die thema’s aan de kaak door campagnes en acties op te stellen en door te zorgen voor zichtbaarheid en sensibilisering. Ze verzorgen SOA- en welzijnscampagnes en ondersteunen en adviseren aangesloten verenigingen bij andere initiatieven rond mentaal en psychisch welzijn van LHBTQI*personen.

We scholen onze vrijwilligers voortdurend bij en we wisselen ideeën uit met andere spelers uit het veld om het brede publiek te blijven sensibiliseren over fysiek en psychisch welzijn. Door onze diverse acties bouwt de werkgroep Take Care actief aan een netwerk van partners: bij Sensoa, UZ Leuven, Instituut voor Tropische Geneeskunde, Dienst Diversiteit van de stad Leuven, çavaria en meer recent ook via contact met psychologen kunnen we je indien nodig doorverbinden naar gespecialiseerde hulpverlening. We doen rondetafels over PreP en PeP, promoten het opvolgen van je gezondheid door regelmatig te (zelf)testen en bieden gratis condooms aan, zowel in onze organisatie als daarbuiten.

De werkgroep Take Care verzorgt daarnaast ook de onthaalwerking en kan op die manier voor jou die schouder zijn om even op te steunen. Je kan bij hen terecht voor vragen, advies, of gewoon een deugddoend gesprek.

Word een UniQue vrijwilliger!

Wist je dat Regenbooghuis UniQue volledig draait op vrijwilligers? Ook jij kan ons helpen.

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.