Scholenwerking

Vormingen specifiek voor leerlingen van de middelbare school.

De ontdekking van je eigen seksualiteit, geaardheid en misschien ook je gender begint vaak in de puberteit of vroeger. Het is in die periode dat jongeren zichzelf vragen stellen over wie ze zijn en wat ze leuk vinden, ook op gebied van relaties. Om die vragen te beantwoorden, gaan onze verenigingen zelf naar de klassen van de middelbare scholen toe.

Zowel &of (Leuven), Mixed (Aarschot) als de Transgenderkring Vlaams-Brabant hebben vrijwilligers die met veel enthousiasme kunnen spreken over al die thema’s en de talloze vragen van tieners en jongeren beantwoorden. De workshops laten de schoolgaande jeugd op interactieve wijze nadenken over seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Alle scholen in Vlaams-Brabant kunnen daar beroep op doen, ongeacht het onderwijsnet, de onderwijsvorm of het schooljaar. De vrijwilligers passen de workshop aan aan de graad en het doelpubliek. De workshops scholenwerking zijn veelal gratis, en de vrijwilligers brengen aangepast didactisch materiaal mee.

Ook het Holebifilmfestival organiseert tijdens de periode van het filmfestival (november) enkele speciale schoolvoorstellingen waarbij vrijwilligers van de jongerengroepen aanwezig zijn om meer uitleg te geven. 


Geïnteresseerd? Neem contact op met één van bovenstaande verenigingen waarmee jouw school graag wilt samenwerken. Naar nog iets anders op zoek? Wij helpen je graag verder via het contactformulier

Meer informatie vind je binnenkort terug op de site scholenwerking.be

 

 

Gezocht: partner voor horeca én LHBTQI*

UniQue verhuist en is op zoek naar een commerciële partner

Op zoek naar een vergaderlocatie?

De zalen in UniQue zijn te huur aan vriendenprijzen.

UniQue homelink

UniQue is het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis.

UniQue ondersteunt vrijwilligers en de LHBTQI*-verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. UniQue wil aan de hand van sensibilisering en acties ook de maatschappelijke kijk daarop verruimen. 

UniQue,  Vlaams-Brabants Regenbooghuis

Diestsesteenweg 24
B - 3010 Kessel-Lo - Leuven
+32 16 60 12 63

Met de steun van​​​​

Gelijke Kansen Vlaanderen​​​​​​
Stad Leuven​​​​​
çavaria